Antirustbehandling

NRK på besøk hos Buskerud Antirust AS

Vi benytter lanolinolje (Fluid Film) til understellsbehandling av biler. I tillegg selger og monterer vi «fettlista» Anticorr.


 

Olje mot rust er effektivt fordi

  • Rustutvikling skjer ikke der det er olje (vann og fukt kommer ikke til).
  • Olje kan ikke sprekke eller flasse.
  • Olje sitter lengst der den trengs mest og synes minst, nemlig i plateskjøter, falser, kanaler og hulrom.
  • Olje inneholder ikke løsemidler. Den holder seg derfor flytende, penetrerer, kryper mot og fukter plateskjøter og tørre flater. Stopper etablerte rustangrep.

Vi bruker trykkluft til rengjøring (ikke høyttrykkspyling med vann) og behandler dører, kanaler og hulrom, samt hele bilens underside. Behandlingen tar ca. 1 1/2 time og vi serverer kaffe på venterommet mens du venter.

Rammebiler – Spyling av ramma innvendig.

Vi ser stadig at biler med ramme som er noen år gamle har mye skitt, gammel understellsmasse og rust innvendig i rammene. Dette gjelder biler som har lukkede rammer. For å være sikker på at olja kommer skikkelig i kontakt med stålet inne i ramma, tilbyr vi ekstra spyling med kokende vann her. Det er ikke nødvendig å gjøre dette hver gang bilen behandles, men bør gjøres 2-3 ganger i løpet av bilens levetid. Første gang når bilen er 5-6 år gammel.

Rammespyling kan være aktuelt på f.eks. disse bilene:
Chevrolet Tahoe, Kia Sportage, Mazda PicUp, Mitsubishi L200, 300, Mitsubishi Pajero, Nissan Patrol, Nissan Terrano, Landrover (noen modeller), Toyota 4Runner, Toyota Landcruiser og Toyota HiLux.

Det kreves spesielt utstyr for å gjøre denne jobben og det går litt tid, så vi har satt en pris på 500,- ink mva i tillegg hvis dette skal gjøres.

 

rustbehandling-stor

Understellsbehandling

Vi sprøyter olje under meget høyt trykk inn i kanaler, dører, koffertlokk og andre hulrom. I tillegg blir hele bilens underside, skjermer og skjermbuer dekket av olje. Spesialoljen er en penetrerende, seig olje som kryper inn i sprekker, skjøter og opp rette vegger. Der etablerte systemer sprekker opp og løsner fordi det er rust under, vil oljen krype inn og stanse et etablert rustangrep.


 

Lanolinoljen Fluid Film

De største fordelene kan oppsummeres slik:

  • Kryper / penetrerer godt
  • Bedre vedheng
  • Drypper ubetydelig etter behandling
  • Miljøvennlig
  • Mer slitesterk

Fluid Film kryper mer enn 15 cm i alle retninger på plan flate eller gjennom falser og nagler, størkner ikke, fordamper ikke, fortrenger vann, er miljøvennlig, løsemiddelfri, trekker ikke til seg skitt og drypper ikke.

Dette produktet er basert på lanolinolje (ullfett / sauefett) og har vært brukt over hele verden i mange år på skip og i off shoreindustrien, blant annet pga sine saltvannsbestandige egenskaper.
På grunn av de gode rustbeskyttende og ikke minst ruststoppende egenskapene, har Fluid Film vokst seg store innenfor mange bransjer og bruksområder. Vi erfarer at den virker helt unikt til antirustbehandling av biler.

Effektivt på alle biler – Overlegent hvis bilen har begynt å ruste.

Vi har kunder primært fra Tønsberg og Horten i Vestfold.

Se våre priser